2B-eat Boulimia: Online (ervarings)deskundige hulpverlening

Inhoud

Deze module behandelt in ongeveer 10 weken alle onderwerpen die relevant zijn bij een eetstoornis. Denk aan inzicht in het eetpatroon, gezonde voeding, het uitdagen van negatieve gedachten en aandacht voor het lichaamsbeeld. De behandeling die richt zich op:

– het opbouwen van een gezond eetpatroon,
– het omgaan met negatieve gevoelens en gedachten,
– het leren zorgen voor en houden van jezelf en je lichaam.
Naast hulp gericht op jouw denken en doen, zijn oefenen met mindfulness en zelfcompassie belangrijke onderdelen van de behandeling. Zodat je leert om met vriendelijke aandacht naar je lichaam en gevoelens te kijken.

In elke sessie krijg je informatie, lees je oefeningen van voorbeeldcliënten en ga je aan de slag met een of meerdere oefening(en) om mentaal sterker te worden en je eigen barrières te overwinnen. Aan het eind van de module heb je vaardigheden aangeleerd om sombere, schaamtevolle en angstige gedachten en gevoelens in de toekomst het hoofd te kunnen bieden waardoor je minder behoefte aan eetbuien en compensatiegedrag zal hebben.

Naast de online sessies is er de mogelijkheid om een online dagboek bij te houden. Het dagboek ‘Eten’ geeft je inzicht in jouw eetpatroon. Daarnaast kan je aan de slag met het dagboek ‘inspiratiemomenten’, waarin je momenten kunt bijhouden die jouw inspireren, motiveren of op een andere manier positieve energie geven.

Voor wie?

De module ‘2B-eat Boulimia’ is voor iedereen met boulimische eetproblematiek. Je bepaald hierin zelf het tempo. Van elke dag een sessie tot één keer maand een sessie. Ook is het mogelijk om de online sessies aan te vullen met face-to-face contact of skype/videobellen.
Twijfel je of dit iets voor jou is? Probeer het programma dan 2 weken uit voor maar 35,00! Voor vragen kun je een mailtje sturen naar info@2b-eat.nl of bel +31 655362330